Fan de Flintertun

Friese Stabijhoun Kennel

Kennismaken en kennelnaam

Baike

Baike

Wij zijn Hans en Alie Kamerling, de trotse eigenaren van Baike Sietske van de Wagenschuur.
Een aantal jaren geleden leerden we de Friese Stabij kennen en waren eigenlijk al meteen verkocht. We hadden al eens voorzichtig gedacht aan een hond. Toen we na rijp beraad besloten om zelf een hond te nemen was het eigenlijk al meteen zeker dat het een stabij zou worden.

Na een bezoek aan een fokkersdag en uitgebreide oriëntatie kwamen we in contact met de Kennel v.d. Wagenschuur en maakten we kennis met Dick en Janneke Vermeij. Sietske was drachtig en we konden in aanmerking komen voor een pup. Dan begint het wachten en het volgen van de groei en het doen en laten van de pups. Vervolgens gaan we vol verwachting enige keren op bezoek en al snel hadden we een voorkeur voor Zwaantje. Dit was de werknaam van het eerst geboren hondje. We hadden zelf al gekozen voor Baike als haar roepnaam. Uiteindelijk kunnen we op 16 december Baike ophalen en mee naar huis nemen

 

Baike poseert in de Flintertun

Baike poseert in de Flintertun

Kennelnaam

Om het helemaal compleet te maken hebben we ook een kennelnaam aangevraagd bij de Raad van Beheer. En bedenk er dan maar eens een want er zijn er al zoveel. Op een gegeven moment had Alie een leuk idee. Iets met vlinders of bloemen? Enige jaren geleden hebben we onze tuin veranderd en hebben we gekozen voor een tuin die veel vlinders aantrekt omdat Alie daar dol op is.
De rest laat zich raden: van de vlindertuin en dat moet natuurlijk in het Fries vertaald worden:   Fan de Flintertun.